Äänimaljat

Kuuntele YouTube-video

Äänimaljarentoutus (yksilötunti)

Kesto: n. 1 tunti

Sijainti: Hoitohuone Wipunen Kotkassa (Kaivokatu 18, vastapäätä keltaista puutaloa) tai Loviisassa (Johtajantie 1, Hilding Business Park – entinen Sanka)

Tunnin kulku: Asiakas asettuu hoitopöydälle päinmakuulle ja hänet peitellään lämpimästi huopaan. Maljoja soitetaan sekä kehon läheisyydessä että kehon päällä. Noin 20 minuutin jälkeen asiakas kääntyy selinmakuulle ja hoito jatkuu. Jos uni yllättää, asiakas voi vielä hetken lepäillä hoidon jälkeen. Sointukylvyssä käytettäviä soittimia ovat tiibetiläiset äänimaljat, thingsat, koshit, kongi ja sadekeppi.

Valmistautuminen: Rennot ja mukavat vaatteet päälle. Massiiviset metallisormukset ja rannekorut kannattaa jättää kotiin. Paksut villapaidat riisutaan mutta muutoin asiakkaalla vaatteet ja huopa päällä.

Hoitoväli: Kovan stressitilan purkuun ja hermoston rauhoittamiseen kolme hoitoa n. neljän päivän välein on vaikutukseltaan tehokkain. Vaan yksikin hoitokerta laskee jo kierroksia hyvin.

Wipusilta: Annu

Vaikutus: Äänimaljarentoutuksessa pyritään parasympaattisen eli lepohermoston aktivoitumiseen ja sympaattisen eli stressihermoston rauhoittumiseen. Hermoston toiminnan tasapainottumisen myötä saatetaan keho tilaan, jossa kehon omat paranemismekanismit voivat käynnistyä. Hoidon vaikutuksia: veranpaineen lasku ja sydämen sykkeen hidastuminen, hengityksen syveneminen ja liman irtoaminen keuhkoputkista, suolen toiminnan aktivoituminen, rentoutumisen tunteen lisääntyminen, stressihormonitason laskeminen, unenlaadun parantuminen, virkeyden lisääntyminen, levollisuuden – tasapainoisuuden – itsehallinnan ja itsetuntemuksen parantuminen, lihasjännityksen helpottuminen, keskittymiskyvyn – oppimisen ja luovuuden lisääntyminen.

Hinta: 55 eur

Kehoa huoltava sointukylpy (ryhmätunti)

Kesto: n. 75 minuuttia

Sijainti: Hoitohuone Wipunen Kotkassa (Kaivokatu 18, vastapäätä keltaista puutaloa). Tilaan mahtuu kerralla max 7 henkeä.

Valmistautuminen: Mukavat ja kiristämättömät vaatteet, lämpöiset sukat

Tunnin kulku: Sointukylpytunti alkaa noin vartin kehonhuolto-osuudella. Sen jälkeen siirrytään pötköttelemään patjoille,
tehdään pieni rentoutusharjoitus, suljetaan silmät ja annetaan rauhoittavien äänien viedä kehoa ja mieltä syvälle rentoutuneeseen ja palauttavaan tilaan. Äänimaljoja ei soiteta keholla, toisin kuin sointukylvyssä. Käytettäviä soittimia ovat tiibetiläiset äänimaljat, thingsat, koshit, kongi, sadekeppi ja merirumpu. Tunnin lopuksi nautiskellaan teetä ja halutessaan voi jutella kokemuksesta.

Wipusilta: Annu

Vaikutus: Kts. äänimaljarentoutus. Sointukylvyssä maljoja ei soiteta keholla, joten vaikutus on leppeämpi. Tästä syystä sointukylpy myös sopii kaikille.

Hinta: kaikille avoimilla ryhmätunneilla 20 eur / hlö TAI 3-7 henkilön pienryhmä Kotkan hoitohuoneella 100 eur/ryhmä

Sointukylpyjä tehdään myös tilauksesta. Pyydä tarjous: annu@tvetfinland.fi

Istuva sointukylpy (ryhmätunti)

Istuva sointukylpy on suunniteltu liikuntarajoitteisille henkilöille. Venyttelyt, rentoutusharjoitukset ja sointukylpy voidaan toteuttaa istuen.

Ainoastaan tilauksesta. Pyydä tarjous: annu@tvetfinland.fi

Metsäsointukylpy (ryhmätunti)

Säiden salliessa sointukylpy voidaan viedä myös luontoon.

Ainoastaan tilauksesta. Pyydä tarjous: annu@tvetfinland.fi